Vad är opera Giraff

Opera Giraff startades som ett entusiastiskt operasällskap för att främja konsten i alla dess former och göra operaupplevelsen mer lättillgänglig för publiken.
Vi, medlemmarna, är en ideell grupp av människor med blandad bakgrund som älskar sång och i synnerhet opera!


Vi vill, helt enkelt, beröra vår publik!

 

Opera Giraff söker sångare...

Tenor, Mezzosopran, Sopran
Vi söker en tenor och en mezzosopran i första hand.
En sopran är också välkommen.


Hur vi jobbar...
Allt är produktionsassocierat. Vi har en pianist (musikalisk ledare) och en regissör som egentligen bestämmer allt om produktionen. Vi väljer det material vi vill jobba med och regissören förändrar/föreslår/förädlar och binder ihop det till en slutprodukt med en enhetlig röd tråd. Coacherna (pianist & regissör) driver tillsammans arbetet (musikaliska och sceniska repetitioner). Vi har som mål att hålla ett par föreställningar per år - kan dock variera som t.ex. nu pga pandemin.
Alla beslut avseende produktionen fattas så gott det går gemensamt. Coacherna har givetvis det sista ordet. Om du tar en titt på våra tidigare produktioner kommer du att se vilka coacher vi haft.

Vilka vi söker
Vi är alla amatörer med variationer!
Vi söker sångare som är sångtekniskt medvetna, kan sjunga och älskar det de gör samt brinner för opera! Under pågående arbetet kan det vara tufft. Du ska tåla konstruktiv och objektiv kritik från coacherna. Vi försöker även vara öppna och raka, men hjärtliga till varandra! Du bör kunna ta initiativ och vara drivande. Du bör vara beredd att axlas vissa administrativa uppgifter under en produktion som vi alla andra gör (repschema, tidsfördelning osv).
Vi har inga sponsorer än så länge - tidskrävande process... Därför bekostas hela resan av oss själva, dvs instudering, repetioner, coach-kostnader, rekvisita osv. Den som vill komma med, bör vara beredd att bekosta sina kostnader själv. Kostnader kan vara generella och fördelas lika, eller individuella och fördelas enligt förbrukning.

Plats och tider
Vi träffas på måndagar på Skånegatan 90 (ABF-lokal) mellan 1800-2200 - vår ordinarie reptid.
Närmast föreställningar givetvis får man vara beredd på lite tyngre scheman och långa rep! 

Du är välkommen! Första kontakten kan du ta genom vår Kontaktformulär
Utg: 2020-10-25
 

En sångares vardag...
"Jag mår jättebra men det är nåt konstigt med halsen... Stämbanden vill inte riktigt sluta idag... Jag kan inte bottna... Gjut mer!... Vill ha mer mask... Projicera mer!... Mörka inte dina vokaler!... Sänk knäna!... Täck vokalen, du låter som en anka... Nja, det lät väl bra - man vänjer sig... Vibrera mindre!... Gestikulera inte - stå stilla!... Sjung för Guds skull!... Ditt ansikte säger en sak, din kropp en annan och din sång nåt helt annat... Hjälp, jag går på scenen om 2 min..."
Pianister, coaches, sångpedagoger, specialister, röstmassörer, foniatriker och åter pianister och specialistlärare, masterklasser och kurser, ris och rosor, beta-blockerare, nerver, tårar, hysteri...
När njuter man?


Utg: 2020-10-25
Opera Giraffs nästa produktion - kraftigt försenad pga pandemin. Trots sjukdom och frånvaro, är vi glada att alla Giraffer är nu friska. Vi planerar nu för ytterligare en återstart, den tredje... Vi ger oss dock inte! Vi skjuter fram produktionen bara!